Espirals de pasta de full amb pernil a l’airfryer

Els espirals de pasta de full -o bastonets- són un aperitiu molt fàcil i ràpid de fer i et faran quedar molt bé. Tant si ets una cuinera experimentada com si no t’agrada gaire cuinar, amb aquests bastonets triomfaràs. I és que només necessites 4 ingredients i tots ben fàcils de trobar. Res de noms estranys i difícils de pronunciar. Tot el que porta és de casa i ho pots comprar al súper de la cantonada, si no és que ja ho tens a la nevera, que tot podria ser.

Si estàs buscant un aperitiu per a un dia de festa, per a un sopar amb amics o per un diumenge amb la família, no donis més tombs, ja l’has trobat! Jo els he fet pel dia de Sant Esteve i amb la taula tota parada feien molt goig, han quedat molt vistosos. És un d’aquests menjars que amb poc et donen molt, són informals i a la vegada tenen un toc sofisticat.

RECEPTA D’ESPIRALS DE PASTA DE FULL AMB PERNIL A L’AIRFRYER


Ingredients:


  • 1 paquet de pasta de full rectangular (si ets celíac, també n’hi ha sense gluten)
  • 150 gr de pernil salat
  • llavors de sèsam cru
  • ou per pintar 

Elaboració:


  • Estira la massa de pasta de full al marbre, a sobre del mateix paper amb què estava embolicada.
  • Talla-la de dalt a baix en tires d’1,5 cm de gruix.
  • Plega una llesca de pernil a la mida d’una tira de massa i posa-la a sobre de la tira de massa.
  • Agafa amb els dits els dos extrems de la tira i enrosca-la donant-li forma d’espiral.
  • Pinta amb ou batut l’espiral de pernil.
  • Tira llavors de sèsam cru per sobre de l’espiral de pernil.
  • Fes el mateix amb totes les tires de massa i posa-les a l’airfyer.
  • Cou-les a 205º durant 7 minuts.
  • Quan estiguin fetes, treu-les de l’airfyer i deixa-les refredar a sobre d’una reixeta.

Bon profit!


Trucs i consells:


  • Pots preparar els espirals fins a tres dies abans i desar-los en un recipient hermètic.
  • Si s’estoven, torna’ls a coure un parell de minuts abans de servir-los a taula.
  • Com més freda sigui la pasta de full, més fàcil serà de treballar. Desa la massa a la nevera just fins al moment de començar a fer els espirals.
  • A meitat de cocció pots girar els espirals per aconseguir un torrat més uniforme, tot i que no és imprescindible.
  • Cada airfryer és diferent. Si després dels 7 minuts de cocció els espirals encara no estan fets del tot, cou-los dos o tres minuts més, fins que estiguin ben doradets i torrats.
  • És important que els deixis refredar a sobre d’una reixeta. Així evitaràs que s’estovin i quedaran ben cruixents.
  • És probable que els hagis de coure en dues vegades, ja que segurament no t’hi cabran tots alhora a l’airfryer.
  • Si vols afegir-hi un extra de sabor, arrebossa els espirals amb formatge parmesà ratllat ben fi abans de posar-los a l’airfryer.
  • Si no tens formatge parmesà, pots substituir-lo per formatge grana padano, que té un paladar semblant.
  • Si no tens airfyer, els pots coure al forn, 10 minuts a 210º.