Amanida de festa amb mandarina i magrana

Aquesta amanida de festa amb fruites és un entrant ideal tant per fer-la durant les festes de Nadal com els dies de celebracions especials. És una amanida que vesteix la taula i li dona un toc sofisticat, alhora que deleita els paladars més exigents. Tot un repte resolt amb elegància i simplicitat.

Si, com jo, la fas per Nadal, ajudaràs a reduir el nivell de saturació culinària que tots patim durant aquesta època de l’any. Si la fas en una època de l’any més càlida, serà una delícia refrescant per als teus convidats. Sigui com sigui, aquesta amanida és digna protagonista de qualsevol àpat; t’asseguro que sempre l’encertaràs.

La clau és fugir del típic i acostumat enciam d’amanida de cada dia, sovint avorrit, i barrejar diferents tipus d’enciams i fulles verdes de diferent color, forma i tamany. Tria fruites que li aportin més color, dolçor i que combinin entre elles. I per acabar, rega-ho amb un amaniment que reforci tota aquesta explosió de sabor sense emmascarar-la ni anul·lar-la.

Una amanida fàcil i ràpida de fer, amb ingredients senzills i a l’abast de tothom. M’encanta el toc que li dona l’amaniment de cíctrics, la dolçor de la mandarina i la mel amb el contrapunt àcid -sense exagerar- de la llimona. Sens dubte, una gran elecció.

RECEPTA D’AMANIDA DE FESTA AMB MANDARINA I MAGRANA


Ingredients:


Per l’amanida:

  • Enciams variats al gust
  • Tomates cherry de diferents colors
  • 2 mandarines a gallons
  • Raïm
  • 1/2 magrana
  • 2 cullerades de panses

Per amanir:

  • Suc de 1/2 llimona
  • Suc d’1 mandarina
  • 1 cullerada de mel

Elaboració:


  • Neteja bé els enciams i les fruites.
  • Posa les diferents varietats d’enciam en un bol gran.
  • Talla les tomates cherry per la meitat i posa-les al bol.
  • Incorpora-hi els gallons de mandarina, el raïm i les panses.
  • Per desgranar la magrana, parteix-la per la meitat. Agafa una de les dues meitats i colpeja-la a sobre d’un plat o bol amb una cullera per extreure els grans sencers. Separa els grans de les pallofes que hagin pogut caure i reparteix-los per sobre de l’enciam.
  • Posa en un bol el suc de 1/2 llimona i el d’una mandarina i afegeix-hi una cullerada de mel. Remena fins que la mel estigui ben barrejada.
  • Rega l’amanida amb aquest suc.

Bon Profit!