Galetes de civada i xocolata sense gluten

Fa uns dies, abans de l’autoconfinament obligat que tot just acabem de començar pel virus que duu corona, vaig portar a la feina unes galetes de civada i xocolata sense gluten fetes aquell mateix matí, abans d’esmorzar, aprofitant que aquell dia ja no tenia més son.

I van agradar tant -o això em van dir els companys per cortesia!- que, un per un, van anar passant per demanar-me la recepta. Doncs, aquí la teniu! Aprofitant que durant 15 dies, o potser més, tindrem temps per fer una mica de tot a casa, us animo a fer-la amb els vostres fills, en parella o sols. És fàcil, ràpida i us alegrarà la vida, que en moments com els que vivim és imprescindible!


Ingredients:


  • 1 tassa i 1/4 de farina de civada (350g)
  • 2 tasses de flocs de civada fins (220g)
  • 3/4 de tassa de sucre de coco (115g)
  • 3/4 de tassa de mantega fosa (170g)
  • Perles de xocolata negra (100g)
  • 1 ou a temperatura ambient
  • 2 cullerades de cacau pur en pols
  • 2 culleradetes de canyella
  • 1 culleradeta de gingebre
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 culleradeta de llevat en pols

Elaboració:


  1. Preescalfa el forn a 180º, calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, barreja la farina, els flocs de civada, les espècies, el cacau, el sucre, la sal i llevat.
  3. Afegeix la mantega fosa i l’ou batut a la mescla anterior i barreja-ho bé fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Finalment, afegeix-hi les perles de xocolata i barreja bé.
  5. Forma boletes i distribueix-les en una safata de forn. Refrigera la massa 30 minuts (és opcional, aquest cop jo no ho vaig fer).
  6. Cou les galetes entre 12 i 15 minuts, 180º a mitja alçada, en funció de si les vols més toves per dins o una mica més cruixents.
  7. Quan estiguin cuites, treu la safata del forn i deixa-les refredar uns 10 minuts abans de tocar-les.
  8. Passats uns 10-15 minuts, posa-les a sobre d’una reixeta perquè s’acabin de refredar.
  9. Desa-les en un recipient amb tapa; et duraran uns quants dies, si no desapareixen abans!

Trucs i consells:


  • Si no tens sucre de coco, pots substituir-lo per la mateixa quantitat de sucre negre o blanc.
  • Si no has tret l’ou de la nevera amb temps, escalfa aigua en un bol i submergeix-hi l’ou uns segons. Compte amb la temperatura de l’aigua, que no sigui massa calenta!
  • Pots conservar la massa ben tapada a la nevera durant uns 4-5 dies abans de fer les galetes.
  • Congela la massa després d’haver-li donat forma de galeta. Un cop endurida, posa les boletes en una bossa al congelador. El dia que vulguis fer les galetes, treu-les de la bossa, posa-les en una safata de forn i cou-les directament, com si no les haguessis congelat. Només has d’allargar uns 2-3 minuts la cocció.

Bon profit!