Pa d’espelta integral a la panificadora

Fa temps que tenia ganes de fer pa d’espelta, però mai trobava el moment. Finalment, m’hi he posat i ha estat tot un descobriment per mi. Acostumada al pa de sègol, de molla tupida, aquest d’espelta és un pa que no resulta gens feixuc, la molla es força flonja de gust suau i fàcil i ràpid de fer. No em cansaria mai de fer-ne. Que més li podem demanar a un pa?

 Ingredients
  • 300g d’aigua
  • 1 culleradeta de sal (5g)
  • 200g de farina panificable
  • 300g de farina d’espelta integral
  • 1 culleradeta de llevat sec (2g)
Elaboració
  1. Poseu  els ingredients a la cubeta de la panificadora en l’ordre indicat.
  2. Connecteu el programa de pa integral, 750g, torrat mitjà. Si podeu, traieu les pales quan acabi la segona fermentació, just abans de començar la tercera fermentació, pareu la panificadora, unteu-vos les mans amb una mica d’oli, traieu les pales amb molta cura de no remenar gaire la massa i torneu a connectar el programa.
  3. Quan el pa estigui cuit, traieu-lo de la cubeta i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.

 

20140203_170725

 20140203_171117

Bon profit!