Aquesta coca de iogurt, per la meva família “la tortada de la iaia”, és la de tota la vida a casa meva. Quan era petita, i ja no tant, ens la feia la meva iaia i d’això ja comença a fer un grapat d’anys. Ningú a casa en sabia la recepta, penseu que Internet ni tan sols existia, i ella ens obsequiava un cop i un altre amb aquest bescuit tan senzill però deliciós. Un dia, em va dir com es feia i em va fer prometre que mentre ella hi fos guardaria la recepta en un calaix, fins al moment de prendre el relleu. I així ho vaig fer. Ara sóc jo la que faig la “tortada” i cada cop que la faig em vénen a la ment un grapat de bons records.
La recepta tradicional es fa amb una mesura d’oli, dues de sucre i tres de farina. Al cap dels anys, l’he adaptat i he reduït la quantitat de sucre i d’oli i puc dir que m’agrada encara més.
Ingredients
- 1 iogurt (el vaset del iogurt farà de mesura)
- 3 mesures de farina
- 1 i 1/2 mesures de sucre
- 1/2 mesures d’oli
- 3 ous
- 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
Elaboració
- Bateu els ous i el sucre en un bol fins obtenir una crema escumosa.
- Afegiu-hi el iogurt i l’oli i continueu barrejant.
- Tamiseu la farina juntament amb el llevat amb un colador de malla fina , afegiu-la a la barreja anterior i remeneu fins que quedi una massa homogènia.
- Poseu la massa en un motlle i tireu-hi sucre per sobre.
- Introduïu el motlle al forn preescalfat a 180º durant 40 minuts.
- Quan estigui cuit, traieu-lo del motlle i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.
Bon profit!