Coca de recapte de tonyina

La coca de recapte és un dels plats estrella de la cuina lleidatana, que ja s’elaborava a l’època dels romans. Tradicionalment, es coïa al forn del poble i els pagesos portaven les verdures, hortalisses i altres ingredients de collita pròpia per posar a sobre de la massa. Aquesta coca admet molts ingredients, la podeu fer només de verdures, hi podeu afegir llonganissa, arengades, anxoves, bolets… el que vulgueu. A cada contrada hi donen el seu toc particular.

Després de molt temps buscant la massa ideal, de proves i més proves, finalment he trobat la “meva” recepta.  La coca que us proposo avui és de tonyina. Us convido a fer-la, segur que repetireu!

Ingredients

Massa (per 2 safates de forn):

  • 500g de farina de força
  • 280g d’aigua
  • 25g d’oli d’oliva
  • 10g de llevat fresc
  • 1 culleradeta de sal (5g)

Pel farcit:

  • escalivada
  • tomata tallada a rodanxes fines
  • tonyina
Elaboració
  1. Poseu els ingredients a la panificadora, al programa de massa.
  2. Quan acabi l’amassat (uns 12 minuts a la meva panificadora) i sense esperar que s’acabi tot el programa,  traieu la massa de la panificadora i deixeu-la reposar 1 hora, tapada amb un drap de cotó.
  3. Al cap d’1 hora, dividiu la massa en dues parts iguals. Estireu-la amb un corró i ruixeu-la amb un bon raig d’oli.
  4. Poseu la coca en una safata de forn. Poseu els ingredients per sobre i tireu-hi una mica de sal.
  5. Introduïu la coca al forn preescalfat a 220º i als 10 minuts abaixeu la temperatura a 200º i  coeu-la uns 20 minuts més .
  6. Quan estigi cuita, traieu-la  del forn i hi tireu-hi un bon raig d’oli per sobre.

cocarecapte-grossa

Recepta adaptada de http://www.noalpandegasolinera.blogspot.com.es/2012/03/una-sola-masa-distintos-resultados-hoy.html

Bon profit!