La coca de recapte és un dels plats estrella de la cuina lleidatana, que ja s’elaborava a l’època dels romans. Tradicionalment, es coïa al forn del poble i els pagesos portaven les verdures, hortalisses i altres ingredients de collita pròpia per posar a sobre de la massa. Aquesta coca admet molts ingredients, la podeu fer només de verdures, hi podeu afegir llonganissa, arengades, anxoves, bolets… el que vulgueu. A cada contrada hi donen el seu toc particular.
Després de molt temps buscant la massa ideal, de proves i més proves, finalment he trobat la “meva” recepta. La coca que us proposo avui és de tonyina. Us convido a fer-la, segur que repetireu!
Ingredients
Massa (per 2 safates de forn):
- 500g de farina de força
- 280g d’aigua
- 25g d’oli d’oliva
- 10g de llevat fresc
- 1 culleradeta de sal (5g)
Pel farcit:
- escalivada
- tomata tallada a rodanxes fines
- tonyina
Elaboració
- Poseu els ingredients a la panificadora, al programa de massa.
- Quan acabi l’amassat (uns 12 minuts a la meva panificadora) i sense esperar que s’acabi tot el programa, traieu la massa de la panificadora i deixeu-la reposar 1 hora, tapada amb un drap de cotó.
- Al cap d’1 hora, dividiu la massa en dues parts iguals. Estireu-la amb un corró i ruixeu-la amb un bon raig d’oli.
- Poseu la coca en una safata de forn. Poseu els ingredients per sobre i tireu-hi una mica de sal.
- Introduïu la coca al forn preescalfat a 220º i als 10 minuts abaixeu la temperatura a 200º i coeu-la uns 20 minuts més .
- Quan estigi cuita, traieu-la del forn i hi tireu-hi un bon raig d’oli per sobre.
Recepta adaptada de http://www.noalpandegasolinera.blogspot.com.es/2012/03/una-sola-masa-distintos-resultados-hoy.html
Bon profit!