Aquesta és la recepta de pa per excel·lència, senzilla, només amb els ingredients indispensables, però amb un gran resultat. És ideal per als que volen introduir-se en el món del pa, ja que només amb aigua, farina, llevat i sal podem obtenir un molt bon pa, que no ens cansarà mai. I si ja teniu una mica d’experiència i us atreviu a posar-hi un preferment, obtindreu pans de sabor i textura inigualable.
Ingredients
- 300g d’aigua
- 1 culleradeta de sal (5g)
- 500g de farina de força o panificable
- 1 culleradeta de llevat sec (2g) o 10g de llevat fresc
Elaboració
- Poseu els ingredients a la cubeta de la panificadora en l’ordre indicat.
- Connecteu el programa de pa blanc normal, 750g, torrat mitjà.
- Abans de l’última fermentació podeu treure les pales amassadores, el pa sortirà més fàcilment de la cubeta i les llesques tindran millor aspecte. Per fer-ho, pareu la panificadora, unteu-vos les mans d’oli, traieu amb cura les dues pales i torneu a connectar la panificadora.
- Quan s’acabi de coure, traieu-lo de la cubeta i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.
Bon profit!