Pa blanc bàsic a la panificadora

Aquesta és la recepta de pa per excel·lència, senzilla, només amb els ingredients indispensables, però amb un gran resultat. És ideal per als que volen introduir-se en el món del pa, ja que només amb aigua, farina, llevat i sal podem obtenir un molt bon pa,  que no ens cansarà mai. I si ja teniu una mica d’experiència i us atreviu a posar-hi un preferment, obtindreu pans de sabor i textura  inigualable.

Ingredients
  • 300g d’aigua
  • 1 culleradeta de sal (5g)
  • 500g de farina de força o panificable
  • 1 culleradeta de llevat sec (2g)  o 10g de llevat fresc
Elaboració
  1. Poseu els ingredients a la cubeta de la panificadora en l’ordre indicat.
  2. Connecteu el programa de pa blanc normal, 750g, torrat mitjà.
  3. Abans de l’última fermentació podeu treure les pales amassadores, el pa sortirà més fàcilment de la cubeta i les llesques tindran millor aspecte. Per fer-ho, pareu la panificadora, unteu-vos les mans d’oli, traieu amb cura les dues pales i torneu a connectar la panificadora.
  4. Quan s’acabi de coure, traieu-lo de la cubeta i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.

20140402_192214

Bon profit!