Pa de soda irlandès

Si hi ha un pa ràpid i fàcil de fer, és aquest. En menys d’una hora el pots preparar i tenir-lo cuit i, a més, no cal amassar-lo. És ideal per als que no heu fet mai pa i us fa cert respecte, sempre surt bé! És un pa de molla esponjosa i de paladar un punt salat, perfecte per untar amb mantega per l’esmorzar, però això ja va a gust del consumidor.

Hi ha diverses maneres de fer un pa de soda, amb bicarbonat o amb impulsor químic. Aquesta recepta és una adaptació de la que trobareu al llibre d’Iban Yarza, Pan casero.

Ingredients
  • 350g de farina integral de blat
  • 150g de farina de força o panificable
  • 1 sobre de llevat químic Royal (15g)
  • 400g d’aigua
  • 50g de mel
  • 1 culleradeta de sal (5g)
 Elaboració
  1.  Preescalfeu el forn a 220º.
  2. Poseu tots els ingredients en un bol i barregeu-los amb una cullera de fusta o amb la mà. Ha de quedar una massa enganxatosa.
  3. Poseu la massa en un motlle antiadherent d’uns 28cm i tireu-hi farina per sobre.
  4. Poseu-ho a coure al forn preescalfat a 220º durant uns 35-40 minuts. Jo poso el motlle directament a sobre de la sola del forn.
  5. Si veieu que es torra massa de la superfície i encara no s’ha acabat de coure, talleu un tros de paper d’alumini i poseu-lo a sobre del pa fins a completar el temps total de cocció.
  6. Quan estigui cuit, traieu el pa del motlle i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.

I si voleu que sigui encara més bo, podeu afegir-hi llavors diverses quan barregeu els ingredients. Segur que el resultat us sorprendrà.

DSC_8356 copia

Bon profit!

Font: Iban Yarza, Pan casero.