Pa sense gluten “Miguel”

Potser ja ho sabíeu, però fer pa sense gluten és un repte i amb la panificadora encara més! Després d’uns mesos intentant trobar una recepta de pa per a celíacs que no fos un pegot tupit immengable i amb un paladar acceptable, vaig acabar desistint. Però un dia, navegant per la blogosfera, vaig ensopegar amb la recepta que us porto avui, tota una troballa. Les fotografies em van cridar l’atenció: semblava un pa mooolt esponjós i, efectivament, ho és! Aquest pa té la molla molt tendra i alveolada, res a envejar als pans sense gluten més venuts. Paraula! I si us agraden les molles una mica més tupides, canvieu la proporció de farines: 250g de panificable, 50g de farina d’arròs i 50g de midó de blat de  moro (Maizena).

Ingredients
  •  350g d’aigua tèbia ( o bé 175g d’aigua i 175g de llet)
  • 25g d’oli d’oliva (o bé 20g de mantega fosa i 5g d’oli)
  • 25g de mel o de sucre invertit
  • 1 ou batut
  • 12g de llevat fresc o 4g de llevat sec (2 culleradetes)
  • 300g de farina panificable sense gluten Proceli (o bé Special Line d’Hipercor, panificable del Carrefour o panificable d’Alcampo)
  • 25g de farina d’arròs
  • 25g de midó de blat de moro (Maizena)
  • 3-5g de sal (jo no en vaig posar perquè la barreja de farina ja en porta)
  • 1 culleradeta de sucre per barrejar amb el llevat
Elaboració
  1. Dissoleu el llevat en 50ml de llet tèbia i una cullerada de sucre. Deixeu-ho reposar entre 10 i 15  minuts, fins que comenci a fer escuma, així activareu el procés de fermentació i el pa serà més esponjós.
  2. Bateu els ingredients líquids: aigua, mantega/oli i mel.
  3. Tireu a la cubeta de la panificadora en primer lloc els ingredients líquids batuts, després el llevat escumat, la barreja de farines i la sal.
  4. Poseu el programa de pa sense gluten, 1 kg, torrat fort.
  5. Quan estigui cuit, traieu-lo de la cubeta i deixeu-lo refredar a sobre d’una reixeta.

 

20140531_211141

Font: http://celiaquines.blogspot.com.es/2011/09/pan-migueldonde-va-triunfa.html

Bon profit!