Arribar de vacances i trobar-se la nevera a 22º i el congelador a una mica menys és un dels grans reptes de la cuina casolana. És aleshores que has d’esmolar l’enginy i començar a pensar com aprofitar, amb poques hores de marge, els munts de carn i peix que comencen a suquejar. La recepta d’avui és una d’aquelles que t’has d’inventar sobre la marxa, amb els ingredients que tens a mà, sense gaire temps per dedicar-hi i, a sobre, et queden per llepar-se els dits. I si ho acompanyeu amb unes llesques d’un pa amb llavors com aquest, encara millor!
Ingredients (2 persones)
- 2 lloms de bacallà al punt de sal
- 8-10 prunes sense pinyol
- 2 cullerades de pinyons
- 1 cullerada de pipes de girasol
- 2 xampinyons mitjans
- 1 dent d’all
- 1/2 vas de vi blanc
Elaboració
- Fregiu els lloms de bacallà en una paella amb oli. Quan estigui fet, poseu-lo a sobre d’un paper absorbent i reserveu-lo.
- Poseu les prunes, els pinyons, les pipes de girasol i la dent d’all a la paella on heu cuit el bacallà i doreu-ho.
- Quan estigui dorat, afegiu-hi els xampinyons laminats i deixeu que es coguin.
- A continuació, tireu-hi el vi blanc i coeu-ho dos o tres minuts a foc fort perquè s’evapori l’alcohol.
- Abaixeu el foc i deixeu-ho coure dos o tres minuts més perquè s’agermanin els gustos.
- Poseu el bacallà en un plat i tireu-hi el contingut de la paella per sobre. Serviu-ho de seguida, sense deixar que s’arrefredi.
Bon profit!