Brownie (pas a pas)

El brownie és un dolç originari dels Estats Units que pren el nom del seu color marró (“brown” en anglès). Fa anys i panys que tenia ganes de tornar-ne a fer. No fa gaire, en motiu d’una celebració familiar, vaig trobar l’excusa perfecta per posar-m’hi. I, de sobte, amb la primera mossegada, vaig recordar que els brownies de xocolata són dels millors pastissets que he tastat mai. Amb un intens gust de cacau, de textura densa però humida,  amb el cruixent de les nous…Tant se val si els mengeu sols com amb una bola de gelat a sobre, amb fondant de xocolata, sucre glas, nata, crema anglesa o qualsevol altre condiment que us passi pel cap: amb els brownies tot s’hi val, sempre són exquisits.


Ingredients:


  • 200g de xocolata de postres
  • 150g de mantega
  • 150g de sucre
  • 3 ous
  • 150g de nous picades
  • 150g de farina
  • Sal

Elaboració:


Poseu la xocolata i la mantega en un bol i desfeu-les al bany maria o al microones.

brownie_2

Quan la barreja estigui tèbia, afegiu-hi el sucre  i remeneu-ho.

Brownie_3

Incorporeu-hi els ous i barregeu-ho bé.

Brownie_4

brownie_5

Afegiu-hi les nous i remeneu.

Brownie_6

Tamisseu la farina amb un colador de malla fina, tireu-hi un pessic de sal i mescleu-ho tot bé fins a obtenir una massa homogènia.

Brownie_7

Brownie_8

Brownie_14

Unteu un motlle quadrat o rectangular amb mantega (si és antiadherent no caldrà), aboqueu-hi la massa i repartiu-la uniformement.

Brownie_9

Brownie_10

Poseu-ho al forn preescalfat a 180º, mitja alçada, calor a dalt i a baix i deixeu-ho coure durant 25 minuts aproximadament. Quan estigui cuit, traieu-ho del forn.

Brownie_11

Espereu que es refredi una mica i talleu el bescuit de dalt a baix i de costat a costat, de manera que n’obtingueu bescuits quadrats.  A mi me’n van sortir 16 porcions.

Brownie_12

Bon profit!